https://www.umvacancyboard.nl/_images_upload/_tn_818d8b29bc5e122a.jpg
From study to work

Find your vacancy here!

https://www.umvacancyboard.nl/_images_upload/_tn_b3b9fa1eab1c273a.jpg
Looking for experience or a job?
Arrange your Job Alert here !
https://www.umvacancyboard.nl/_images_upload/_tn_76fbc24fb426608d.jpg
Apply!
Your career starts now

Penningmeester Sportraad MUSST 2023-2024

Job description

Als penningmeester van Sportraad MUSST zorg je er niet alleen voor dat de MUSST maar ook de verenigingen financieel gezond zijn en kunnen blijven bestaan, maar wat houdt dit nou precies in?

 • Het overzien van de begroting van MUSST en waar het geld naar toe gaat. Hierbij mag je dus ook zelf keuzes maken wat jij wilt. Vind jij iets erg belangrijk? Maak er budget voor vrij en doe het!
 • Om ervoor te zorgen dat verenigingen financieel rondkomen heeft de MUSST meerdere subsidies. Als penningmeester is het jouw taak deze subsidieaanvragen te overzien en beoordelen en vervolgens de uiteindelijke subsidies te verstrekken.
 • MUSST maakt het mede mogelijk dat meegedaan kan worden aan studentencompetities en dat verenigingen materiaal kunnen aankopen. Zonder deze subsidies zouden verenigingen vaak niet kunnen bestaan.
 • Als penningmeester deel je ook evenementensubsidies uit. Denk hierbij aan open toernooien zoals Stennis Open of de Varsity van Saurus. Vervolgens ga je vaak ook naar deze evenementen toe om te zien hoe ze verlopen en vertegenwoordig je hier het MUSST-bestuur, zo leer je nieuwe mensen kennen en maak je nieuwe connecties voor de toekomst.
 • Naast deze subsidies betaal je ook toernooisubsidies voor NSK-deelnemers of andere toernooien, hiermee help je studenten deel te nemen aan toernooien in Nederland of Europa.
 • Buiten deze subsidies en begrotingen ben je ook nauw betrokken bij het organiseren van GNSK, Batavierenrace en andere grote evenementen. Dit zijn evenementen die ook monetaire steun krijgen vanuit de MUSST.

Natuurlijk klinkt het allemaal vrij intimiderend als je het zo leest, maar toch is het vrij belangrijk om te weten dat je geen achtergrondkennis hoeft te hebben in begrotingen en financiële zaken. Dit leren we je allemaal!

Lijkt deze functie je nou ontzettend leuk en voldoe je aan onderstaande eisen? Solliciteer dan direct en wie weet ben jij de volgende Penningmeester van de MUSST 2023-2024. Naast het feit dat je komende jaar veel nieuwe mensen zult leren kennen en je netwerk uitbreidt, krijg je natuurlijk ook een financiële vergoeding. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een te gekke en leerzame tijd te wachten staat!

Requirements

 • Je bent student aan de Universiteit Maastricht
 • Je bent ongeveer 40 uren per week beschikbaar
 • Je hebt affiniteit met sport en studentenverenigingen
 • Goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid
 • Goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid
 • Ervaring met besturen is een pre, maar geen noodzaak
 • Sterk organisatorische vaardigheden
 • Lid zijn van een studentensportvereniging is een pre, maar geen noodzaak
 • Sociaal, initiatiefrijk, doorzetter

Benefits

Start periode
31 Augustus 2023 (inwerkperiode vanaf juni, zal in samenspraak bepaald worden).

Eind periode
Tot en met augustus 2024.

Company profile

Achtergrondinformatie over Sportraad MUSST
In Maastricht zijn 31 studentensportverenigingen en wellicht komen er daar komend jaar nog nieuwe verenigingen bij. Samen met UM SPORT zorgt het bestuur van Sportraad MUSST ervoor dat de studenten die bij deze verenigingen trainen onbezorgd kunnen sporten. Belangrijke taken hierbij zijn het behartigen van de belangen van de sportende studenten en het ondersteunen van de besturen van de verenigingen. Deze kerntaken klinken misschien allemaal heel abstract en daarom vind je hieronder enkele concrete voorbeelden waar je je samen met het hele bestuur mee bezighoudt:

 • Het helpen oprichten van nieuwe studentensportverenigingen.
 • Het verlenen van subsidies, zodat leden mee kunnen doen aan competities en wedstrijden en zodat verenigingen nieuwe materialen kunnen aanschaffen.
 • Het beantwoorden van vragen van besturen en/of leden van de studentensportverenigingen.
 • Het voeren van gesprekken met de verenigingen, mede zodat we de voortgang van de verenigingen kunnen peilen en kunnen kijken of er problemen zijn.
 • Het in stand houden van het contact met UM SPORT en daarbij ook een studentenperspectief bieden.
 • En natuurlijk houd je je bezig met je functie specifieke bezigheden.

Natuurlijk zorgt de MUSST ook voor de nodige sociale activiteiten door het jaar heen. Op deze manier leer jij de besturen goed kennen, maar kunnen de besturen onderling ook met elkaar in contact komen. In het organiseren van de sociale activiteiten ben je als bestuur heel vrij, maar je kan hierbij wel denken aan:

 • Het regelen van het sportevenement tijdens INKOM
 • Het organiseren van het jaarlijkse sportgala
 • Het samenstellen van het UM Team voor de Batavierenrace (misschien heb je geen idee wat dit is, maar dit evenement wil je absoluut niet missen)
 • Het organiseren van een besturenweekend (waarbij alle besturen van de sportverengingen elkaar ook van een andere kant leren kennen)

Dit zijn natuurlijk super vette en leuke evenementen om bij te wonen, maar door het doen van een bestuursjaar bij de MUSST leer je ook wat er allemaal belangrijk is bij het organiseren van dergelijke evenementen. Bovendien bekijk je de studentensportwereld vanuit een heel ander perspectief en leer je wat hier allemaal bij komt kijken. Samen met het hele bestuur probeer je antwoorden te vinden op vragen als: Hoe motiveer je leden mee te doen aan deze geweldige evenementen? Hoe en wat communiceer je naar verenigingen en welke kanalen gebruik je hiervoor? Wat je de meest geschikte datum voor het organiseren van een activiteit? Hoe pak je het organiseren van een evenement aan?

Lijkt het je heel leuk om samen met een aantal anderen studenten het volgende MUSST bestuur te vormen, dan is de volgende stap het bepalen van de functie die je zou willen uitvoeren. Iedere functie bedraagt ongeveer 20 kantooruren per week en een ongeveer gelijk aantal uren aan sociale activiteiten (feestjes en sportactiviteiten). De verhouding van de uren varieert natuurlijk gedurende het jaar, onder andere door de constitutieborrels die voornamelijk aan het begin van het jaar plaatsvinden.

How to apply

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer zo snel mogelijk door je CV en motivatiebrief te sturen naar musst@maastrichtuniversity.nl.

Company

Sportraad MUSST

Maastricht University uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
Close